Monitor

Wat is de impact van de coronacrisis op de regionale economie?

EBDB zit bovenop de ontwikkelingen en effecten van de corona crisis in de Duin- en Bollenstreek. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de situatie stabiliseert. Wel willen wij snel zicht krijgen op de impact van de crisis op onze regionale economie. Dit om een goed startpunt te hebben voor het bepalen van een gezamenlijke strategie.

EBDB monitort de coronacrisis op drie manieren:

  • Actie
  • Analyse
  • Informatie

Actie

Noodbrief
De pijlers van de economie van de Duin- en Bollenstreek zijn onderuit gehaald door de corona crisis. Samen met de bollengemeenten en ondernemersorganisaties geeft EBDB onder andere een noodsignaal af met een noodbrief op 2 april aan minister Wiebes van Economische Zaken. Lees meer >>

Analyse

Onderzoek impact crisis Duin- en Bollenstreek

Bureau Blaauwberg maakte inmiddels twee analyses over de impact van de crisis op de economie van de Duin- en Bollenstreek. Dit met ondersteuning van diverse koepelorganisaties uit de Duin- en Bollenstreek.

Bekijk De Staat van de Regio, een handige 2-pager over de twee rapporten >>

Lees de persberichten op de reguliere website van EBDB >>

Bekijk het rapport 1 (april) hier >>

Bekijk rapport 2 (september 2020) hier >>

Informatie

Inmiddels is er veel informatie rondom de impact van de coronacrisis beschikbaar. Zowel op nationaal als op regionaal niveau. Dit geeft inzichten.

Wij hebben een aantal relevante zaken voor de Duin- en Bollenstreek op een rij gezet. Ook vindt u hier direct de goed leesbare PDF’s van diverse rapporten.

Klik verder op een van de onderstaande links:

Scenario’s en rapporten
Relevante cijfers en inzichten van de impact van de coronacrisis.

Steunmaatregelen voor ondernemers
Een overzicht van individuele steun voor bedrijven en ondernemers.